...

Steden Zweden

De grootste steden in Zweden

Op deze pagina geven wij jouw informatie over steden die je niet mag missen tijdens een rondreis in Zweden. Elke stad heeft zijn eigen unieke aspecten met schilderachtige architectuur en fenomenale uitzichten. Tijdens een tour door de hoofdstad Stockholm ervaar je de Zweedse cultuur en kun je veel terugzien van de historie in het land.

Stockholm

Bezoek Stockholm, de levendige hoofdstad van de regio Midden-Zweden. De Zweedse hoofdstad is erg populair als bestemming tijdens een rondreis. Daar zijn alle redenen voor! Ervaar de Zweedse cultuur en bezoek de vele musea, waarvan het Vasamuseum een ​​mooi voorbeeld is. Het Vasa-schip is het enige 17e-eeuwse schip ter wereld dat in zijn geheel bewaard is gebleven. Stockholm is in 1252 gesticht in de oude stad Gamla Stan, deze stad heeft nog een echt middeleeuws centrum, een van de best bewaarde centrums van Europa. Het koninklijk kasteel ligt nabij het centrum van Stockholm. Het is de officiële residentie van de koning van Zweden. Hier kun je de ontvangstruimten bezoeken met een prachtig interieur uit de 18e eeuw. Wie aan Zweden denkt, denkt aan ABBA. Stap terug in de tijd en bewonder de kleding, muziek, films en muziek verzameld in het ABBA Museum.

Leukste stad van Scandinavië

Stockholm wordt beschouwd als een van de leukste steden van Scandinavië, met een opmerkelijk lage criminaliteit  en ongelooflijk schone straten. Stockholm is echt een prachtige stad en dat zie je het snelst als je met de tram door de stad reist. De stad ziet er gaaf en zeer historisch uit, en met veel water en kleine eilanden is het zeker een keer in je leven dat je gezien moet hebben. 

Stockholm heeft veel grote omliggende steden, daarom wordt dit gebied Groot-Stockholm genoemd. De regio is de thuisbasis van meer dan 2,1 miljoen mensen, waarbij de grotere steden zoals Norrköping, Jönköping, Linköping, Örebro, Västerås en Uppsala (hoewel ze relatief dicht bij Stockholm liggen) niet eens zijn meegerekend.

De Metro van Stockholm
De metro van Stockholm
Drottningholm-palace
Drottingholm Palace
de-stad-vanaf-het-water
Stockholm vanaf het water

"Deze vakantie in Zweden was echt gaaf en voor ons de mooiste reis die ik ooit heb gemaakt! Het was soms moeilijk en soms best intens, maar ook heel uitdagend en avontuurlijk. Deze tour geeft ook echt een goed beeld van hoe ontzettend groot en mooi het land is. We zagen prachtige dorpen en steden, maar nog mooier waren de bossen en meren. Nationale parken zijn ook een bezoek waard!"

Göteborg

Göteborg is de op één na grootste stad van Zweden en wordt doorkruist door brede  Parijse boulevards. Het ligt aan de westkust, halverwege Malmö en Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. Göteborg heeft een coole vibe, mede door haar status als studentenstad. De gelaagde architectuur verbeeldt de verschillende invloeden die de stad door de eeuwen heen heeft ervaren. Als je meer wilt leren over de geschiedenis en cultuur van de stad, zijn de musea een bezoek waard. Als je iets anders wilt, ga dan naar het Volvo Museum – de wereldberoemde autofabrikant werd in 1927 in Göteborg opgericht. 

Gezelligheid van de stad

Als je op zoek bent naar iets om te eten of te drinken, kun je niet fout gaan met Kungsportsavenyn. Plaatselijk bekend als Avenyn (simpelweg “de Laan”), heeft het tientallen restaurants en bars. Göteborg staat ook bekend om zijn culturele evenementen. Het Gothenburg International Film Festival, dat elk jaar eind januari plaatsvindt, is het grootste in Scandinavië. Vervolgens vindt in september de boekenbeurs van Göteborg plaats, na Hamburg de op één na grootste boekenbeurs van Europa. 

Göteborg ontdekken

De stad is bovendien gezegend met veel groen. Het grootste park, Kungsparken, verbindt het noorden en het zuiden van de stad. Wandel over de bospaden van Kungsparken voordat je de Nordstaden-brug oversteekt voor koffie en gebak. Als je zover bent, stop dan bij Fiskekôrka. Dit vreemd uitziende gebouw is geen kerk, maar een vismarkt! 

Als je op zoek bent naar dagtochten, is een rondreis door de archipel van Göteborg zeker de moeite waard. Deze eilandengroep is gemakkelijk bereikbaar met de veerboot vanuit Saltholmen in het zuidwesten van de stad. Een ander leuk idee voor gezinnen is het pretpark Liseberg. Een van de meest populaire in Scandinavië, met rolschaatsen, waterglijbanen en botsauto’s, maar ook attracties die geschikt zijn voor de kleintjes!

de-bijzondere-vismarkt
De bijzondere vismarkt Fiskekôrka
de-haven-van-goteborg
De haven van Göteborg
bijzondere-kunst-van-de-stad
Bijzondere kunst in de stad

Malmö - klassiek ontmoet modern

Steek vanuit Kopenhagen de Öresundbrug over en je eerste stop in Zweden is Malmö. Maar denk niet dat het wordt overschaduwd door zijn grotere Deense broer – Malmö behoort tot de interessantste steden om te bezoeken in Zweden. Malmö is een van de meest diverse steden van Zweden, zowel qua inwoners als qua stadsbeeld. Begin met het verkennen van het historische stadscentrum bij Lilla Torget, het ontmoetingspunt voor veel inwoners van de stad. Wandel vervolgens naar het 16e-eeuwse kasteel van Malmö en verken het omgrachte terrein.

Genieten van Malmö

Waarom probeert je daarna niet iets anders in een van de vele internationale restaurants in de stad? Van traditioneel Zweeds tot Midden-Oosters en Japanse fusion, Malmö biedt zeker wat u maar wilt eten. Buiten het centrum wordt Malmö gekenmerkt door een eclectische mix van moderne architectuur. Een opvallend voorbeeld hiervan is de toren Turning Torso, die meer weg heeft van een reusachtige sculptuur. Iets anders waar Malmö beroemd om is, is het Eurovisiesongfestival. Zweden wint zo vaak dat de stad de wedstrijd twee keer heeft georganiseerd, in 1992 en 2013!

Handige links

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.