...

Camperreis Zweden

Rondreis met camper in Zweden

Huur een camper en geniet van de eilanden en meren in Zweden. Alle routes zijn door de reisaanbieder op maat gemaakt en brengt je langs de mooiste plekken! Ook is het mogelijk om vanuit Nederland met eigen camper een rondreis te maken in Zweden. Nog een optie is om een fly-drive vakantie te boeken waarbij je een camper of busje huurt in Zweden.

Met een camper Zweden ontdekken

Het land wat zeker de moeite waard is! Zweden bestaat uit kilometers bos afgewisseld met prachtige meren en toffe steden. In de natuur vind je alle rust en ruimte en is er ook kans om een e​​eland of een rendier te ontmoeten. Steden staan ​​bol van Zweeds design en in elke hoek vind je hippe eettentjes met Zweedse lekkernijen en trendy snacks. Natuurlijk is Zweden ook het land van Pippi Langkous. Daarnaast heb je in Zweden bijzondere natuurverschijnselen. In juni en juli wordt het nauwelijks donker door de midzomernachtzon. Je hebt ook de mogelijkheid om het noorderlicht te zien. Door de elektrische lading in de lucht is deze het beste te zien in september en maart, maar je hebt ook een goede kans in november, december en januari. In deze maanden is er bijna geen licht is en het noorderlicht is alleen te zien als het echt donker. Nog een bonus: iedereen in Zweden spreekt goed Engels. Over het algemeen zijn de mensen erg vriendelijk en relaxed. Daarnaast is het land ontzettend schoon en merk je dat de lokale bevolking erg begaan is met de natuur en het milieu.

Populaire rondreizen Zweden

11-daagse-rondreis-zweden

11-daagse rondreis Midden Zweden

Een van de meest overweldigende ervaringen in Zweden is het gevoel dat je eindeloos de ruimte hebt. Geniet van de vrijheid van het buitenleven op al je logeeradressen.

Te boeken bij:

€ 945,-

Zweden

8-daagse-rondreis-zweden-ontdek-zweden

8-daagse rondreis - Ontdek Zweden

Al het moois van Zweden ontdekken in één week, het kan op deze reis! Begin je reis ongeveer 800 kilometer van huis in Malmö en neem het prachtige circuit naar Olofström, Zweden. Bezoek de veelzijdige hoofdstad Stockholm. Geniet onderweg van talloze meren en prachtige natuur. Vergeet niet je wandelschoenen in te pakken, want Zweden is geweldig en nodigt uit tot avontuur!

Te boeken bij:

€ 458,-

Zweden

rondreis-door-zweden-en-noorwegen

15-daagse rondreis door Noorwegen en Zweden

Een prachtige reis met een combinatie van het glooiende Zweden en het ruige fjordenlandschap van Noorwegen. De wereldsteden Stockholm en Oslo worden natuurlijk aangedaan, maar ook de oude Hanzestad Bergen wordt niet vergeten. 

Te boeken bij:

€ 1042,-

Zweden

Noorwegen

Wildkamperen in Zweden

Het fijne van kamperen is dat je kunt gaan en staan ​​waar je wilt, een echt gevoel van vrijheid. In Zweden mag je wildkamperen en genieten van de prachtige natuur. Er zijn verschillende dingen waarmee je rekening moet houden op een overnachtingsplek in het wild. Zo moet je minimaal 150 meter van het huis verwijderd zijn, mag je niet langer dan twee nachten blijven en moet je de plek schoon achterlaten (het bekende Leave No Trace). Pas ook op voor vuil water. Het is natuurlijk het beste om een ​​prullenbak te hebben en deze op de daarvoor bestemde plaatsen te legen. Als je die niet hebt, gebruik dan zo min mogelijk en alleen ecologische middelen. Soms staat er duidelijk geschreven dat kamperen daar niet is toegestaan. Doe dat ook niet, want kamperen is leuker zonder boetes.

Tip voor het wildkamperen

Ideaal voor kampeerders; elk tankstation heeft een kraan waar je gratis water uit kunt halen, waarmee je in één klap een van de grootste uitdagingen van wildkamperen dekt. Een andere uitdaging is gas. In Zweden kunnen gasflessen slechts op sommige plaatsen gevuld worden, vooral omdat in Zweden een andere nippel wordt gebruikt dan in Nederland. Als je een lange reis gaat maken, neem dan de adapter mee zodat je deze altijd bij de hand hebt. Hetzelfde geldt voor LPG.

anna_öhlund-tipi_tent_in_the_woods-6474-7
Tipi tent in het bos
lennart_pittja-sapmi_nature_camp-8038-7
Tipi camping onder het noorderlicht
tomas_utsi-hiking_-4312-7
Overnachten midden in de natuur

Campings in Zweden

Heb je altijd al willen kamperen in Zweden maar heb je geen camper of caravan? Overweeg dan eens een heerlijke kampeervakantie in het prachtige Zweden, het grootste land op het Scandinavische schiereiland. De meeste Zweedse campings hebben vakantiehuizen van hoge kwaliteit. Je vindt er knusse huisjes maar ook grotere huizen. Of je nu met de auto,  fiets of te voet reist, in dit land kun je eindeloos van camping naar camping dwalen.

Handige links

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.