...

Autorondreis Zweden

Een rondreis met auto door Zweden

Ontdek uitgestrekte bossen, gezellige vakantiehuizen en de magische meren tijdens een autorondreis in Zweden. Tijdens een rondreis geniet je van de rust in de natuur dat Zweden zo bijzonder maakt. De bevolking is ook zeer gastvrij en vriendelijk wat je vakantie helemaal afmaakt. Bekijk hieronder alle informatie voor een autorondreis. 

Een rondreis in Zweden

Als je in Zweden rijdt, kun je met eigen auto naar dit prachtige land rijden. Begin je reis in de prachtige stad Malmö, op slechts 800 km van Utrecht. Het is mogelijk om in Malmö een fiets te huren om de stad te verkennen. Malmö is een van de steden met de beste voorzieningen voor fietsers. Je kunt op je gemak de omgeving verkennen. Rijd vervolgens met eigen auto naar Vänersborg. Het is een aanrader om een wandeltocht door Trollhättan te maken. Het is een prachtig gebied om te verkennen. Rijd vervolgens van Vänersborg naar Stockholm. Het is misschien wel een van de mooiste wegen van Zweden. Je komt langs prachtige meren, dus moet je af en toe even stoppen om te genieten van de magische omgeving.

Populaire rondreizen Zweden

11-daagse-rondreis-zweden

11-daagse rondreis Midden Zweden

Een van de meest overweldigende ervaringen in Zweden is het gevoel dat je eindeloos de ruimte hebt. Geniet van de vrijheid van het buitenleven op al je logeeradressen.

Te boeken bij:

€ 945,-

Zweden

8-daagse-rondreis-zweden-ontdek-zweden

8-daagse rondreis - Ontdek Zweden

Al het moois van Zweden ontdekken in één week, het kan op deze reis! Begin je reis ongeveer 800 kilometer van huis in Malmö en neem het prachtige circuit naar Olofström, Zweden. Bezoek de veelzijdige hoofdstad Stockholm. Geniet onderweg van talloze meren en prachtige natuur. Vergeet niet je wandelschoenen in te pakken, want Zweden is geweldig en nodigt uit tot avontuur!

Te boeken bij:

€ 458,-

Zweden

kopenhagen-stockholm-goteborg

10 dagen Kopenhagen, Stockholm & Göteborg

Tijdens deze treinrondreis combineert u drie schitterende Scandinavische steden aan het water. Het vervoer tussen de ‘Parels van het Noorden’ gaat per comfortabele en ‘groene’ trein. Terwijl u ontspannen van het uitzicht geniet, trekt het eindeloze landschap van glooiende heuvels, bossen en meren aan u voorbij.

Te boeken bij:

dejongintra

€ 1050,-

Zweden

Nationale parken in Zweden

Er zijn 30 nationale parken in Zweden. Nationale parken zijn al lange tijd unieke locaties in Zweden. Het eerste nationale park, Sarek National Park, werd in 1909 opgericht door Sven Hedin tijdens zijn reis om geografische informatie te verzamelen voor de Zweedse regering. Bij het voorbereiden van je rondreis door Zweden is het handig om op de hoogte te zijn van de ligging van de nationale parken. De afstanden zijn groot in Zweden, en als je je accommodatie verstandig kiest, kun je meerdere parken op één plek bezoeken. Zo liggen de nationale parken Söderasen, Dalby Söderskog en Stenshuvud relatief dicht bij elkaar in het zuiden. Of combineer je bezoek met Garphyttan, Tiveden en Djurö iets noordelijker. 

In het zuiden zijn ook de parken Bla Jungfrun, Asnen en Nora Kvill een bezoek waard. Wil je alle nationale parken bezoeken? Daarvoor zijn er speciale rondreizen georganiseerd door Zweden. Let op: Zweden kent ook veel natuurparken. Het zijn geen officiële nationale parken maar zijn wel het bezoeken waard.

asaf_kliger-northern_lights-5678 (1)

Populaire activiteiten in Zweden

Winterbanden in Zweden

Winterbanden zijn verplicht in de winter – Het gebruik van winterbanden (met of zonder pluggen) is verplicht van 1 december tot 31 maart bij winterse omstandigheden. Deze regeling geldt ook voor Nederlandse auto’s. Let op: Onder winterse omstandigheden wordt verstaan: sneeuw of ijs op de weg maar ook een nat wegdek met nul of onder nul temperatuur. Het behoort tot de bevoegdheid van de politie om winterse omstandigheden op bepaalde wegen of weggedeelten vast te stellen. Bij afwezigheid van winterse omstandigheden is het gebruik van zomerbanden ook toegestaan ​​van 1 december tot 31 maart.

Op de wielen van een aanhangwagen of soortgelijke wagens moeten winterbanden gemonteerd worden bij winterse omstandigheden. Als je in winterse omstandigheden met zomerbanden rijdt en een ongeval krijgt, is het mogelijk dat je (mede)verantwoordelijk bent voor het ongeval doordat je het verkeer onnodig in gevaar bracht.

Gebruik van sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen zijn toegestaan ​​Het gebruik van sneeuwkettingen is toegestaan ​​bij winterse weersomstandigheden of als de weg bedekt is met sneeuw of ijs. Sneeuwkettingen kun je in Zweden niet huren, maar wel kopen.

Handige links

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.