...

Tips Noorwegen

Ontdek alle pracht van Noorwegen

In elk seizoen is er wel weer iets anders te doen in Noorwegen. Zo kun je er in de winter skiën, snowboarden en langlaufen of je kiest ervoor om lekker uit te rusten in de spa of te slapen in een iglo. In de zomer kun je naar het strand, zwemmen in de meren of vissen. Het is natuurlijk altijd leuk om de steden en dorpjes te bezoeken.

Wat je niet mag missen in Noorwegen

Noorwegen heeft alle ingrediënten voor een natuurreis: gletsjers, bergen, watervallen en eilanden. Maar voor velen zijn de prachtige Noorse fjorden het meest indrukwekkend. De fjordkust van Noorwegen strekt zich grotendeels uit tot Länsirnik, de westkust in het centrale deel van het land. Het fjordgebied kan grofweg in vier gebieden worden verdeeld. Van noord naar zuid zijn dat More og Romsdal, Sogn og Fjordane, Hordaland en Rogaland. Twee fjorden (Geirangerfjord en Naeroyfjord) staan ​​op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Wat is de mooiste fjord van Noorwegen? Wat kun je doen en zien? Hieronder vind je de mooiste en populairste fjord van Noorwegen.
Nordfjord is een van de langste fjorden van Noorwegen, 106 kilometer en ligt in het district Sogn og Fjordane. Jostedalsbreen Glacier Park ligt aan het einde van de Nordfjord. De fjord heeft verschillende kleinere zijrivieren met een prachtig landschap.
Bekende locaties zijn Nordfjordeid aan Eidsfjord, Sandane aan Gloppenfjord, Stryn en Loen aan Innvikfjord. De nieuwe kabelbaan Skylift is hier net geopend. Over. Het duurt 5 minuten om de top van Mount Hoven te bereiken, die 1011 meter hoog is. Op de top van de berg wachten meer dan 70 km bewegwijzerde wandelpaden op elk niveau. Dit maakt de natuur van Stryn nog toegankelijker, ook voor mensen met een beperking. De Skylift is het hele jaar geopend vanaf 9.00 uur. tot 19.00 uur Tegen een toeslag kun je ook honden of fietsen meenemen.

De Lofoten

De Lofoten-eilanden liggen verspreid in de stormachtige wateren van de Noorse Zee, ver boven de poolcirkel. Deze zeldzame en ruige buitenpost biedt een onbelemmerd landschap van majestueuze bergen, diepe fjorden, krijsende zeevogels, lange stranden met sterke branding en kleine, interessante vissersdorpjes.
De Lofoten-eilanden hebben het certificaat Duurzame Bestemming – een keurmerk voor bestemmingen die gericht zijn op het systematisch verminderen van de negatieve effecten van toerisme en het vergroten van de positieve effecten. Als je op zoek bent naar onvergetelijke natuurervaringen, zal de Lofoten je zeker niet teleurstellen. Het gevarieerde landschap van het gebied maakt wandelen, skiën, vissen, raften, paardrijden of duiken mogelijk. Lofoten is ook een van de noordelijkste surfspots ter wereld.
De Lofoten-eilanden hebben een sterke band met het Vikingtijdperk, en in het Lofoten Viking Museum in Borg kun je meer te weten komen over het Vikingleven door een bezoek te brengen aan de grootste reconstructie van een Viking langhuis ooit gevonden. De lengte van het gebouw is 83 meter.

Dankzij de warme Golfstroom is het klimaat op de Lofoten veel milder dan in andere regio’s op dezelfde breedtegraad. Van eind mei tot half juli kun je de middernachtzon bewonderen en van september tot half april is het noorderlicht te zien. Visserij was en is de reden waarom mensen hier woonden en waarom het gebied bekend staat om zijn vele kleine vissersdorpjes. Verblijf in een rorbus – een oude vissershut – en proef skrei, arctische kabeljauw en vis, gedroogde kabeljauw. Het wisselvallige weer en de prachtige lichtomstandigheden hebben tientallen kunstenaars tientallen jaren geïnspireerd en aangetrokken tot deze regio, wat tot uiting komt in vele kunstgalerijen en foto-exposities.

natuur-noorwegen
de-lofoten-noorwegen
kust-noorwegen

Fjorden in Noorwegen

Noorwegen heeft alle ingrediënten voor een natuurreis: gletsjers, bergen, watervallen en eilanden. Maar voor velen zijn de prachtige Noorse fjorden het meest indrukwekkend. De fjordkust van Noorwegen strekt zich grotendeels uit tot Länsirnik, de westkust in het centrale deel van het land. Het fjordgebied kan grofweg in vier gebieden worden verdeeld. Van noord naar zuid zijn dat More og Romsdal, Sogn og Fjordane, Hordaland en Rogaland. Twee fjorden (Geirangerfjord en Naeroyfjord) staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Wat is de mooiste fjord van Noorwegen? Wat kun je doen en zien? Hieronder vind je de mooiste en populairste fjord van Noorwegen. 
Nordfjord is een van de langste fjorden van Noorwegen, 106 kilometer en ligt in het district Sogn og Fjordane. Jostedalsbreen Glacier Park ligt aan het einde van de Nordfjord. De fjord heeft verschillende kleinere zijrivieren met een prachtig landschap. Bekende locaties zijn Nordfjordeid aan Eidsfjord, Sandane aan Gloppenfjord, Stryn en Loen aan Innvikfjord. De nieuwe kabelbaan Skylift is hier net geopend. Over. Het duurt 5 minuten om de top van Mount Hoven te bereiken, die 1011 meter hoog is. Op de top van de berg wachten meer dan 70 km bewegwijzerde wandelpaden op elk niveau. Dit maakt de natuur van Stryn nog toegankelijker, ook voor mensen met een beperking. De Skylift is het hele jaar geopend vanaf 9.00 uur. tot 19.00 uur Tegen een toeslag kun je ook honden of fietsen meenemen.

Sognefjord

De westkust staat bekend om zijn adembenemend mooie fjorden. Het langste en diepste fjord is de Sognefjord, die loopt van de stad Bergen in het noorden tot aan de bergen bij Jotunheimen. De tak Nærøyfjord staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Andere fotogenieke fjordtakken zijn het Lusterfjord, het Fjærlandsfjord en het Finnafjord. Ze krijgen hun prachtige smaragdgroene kleur door het smeltwater van nabijgelegen gletsjers. Langs de fjord vind je vele gezellige stadjes, zoals de kunststad Balestrand, de boekenstad Fjærland en het prachtige Lærdal met meer dan 150 goed bewaard gebleven houten huizen uit de 16e en 17e eeuw. Mis de Borgund Ast-kerk en de Flåmsbana (Myrdal – Flåm-spoorlijn) niet, die u in een uur van Flåm, vlakbij de fjord, naar de top van de berg brengt. De bergen rond het hart van Vuonto zijn de populairste wandelgebieden van Noorwegen. Hier vind je de bergen Jotunheimen en Breheimen, de gletsjer Jostedalsbreen en de valleien Aurlandsdalen en Utladalen.

Ga wandelen, raften, bergbeklimmen of in de zomer skiën of fietsen in de beroemde Rallarvegen. De regio staat bekend om zijn diepgewortelde culinaire tradities en hoogwaardige ingrediënten zoals fruit, bessen, wild en geitenkaas.

Handige links

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.