...

Camperrondreis Noorwegen

Noorwegen ontdekken per camper

Ontdek Noorwegen per camper en rij langs imposante bergen met daarnaast uitgestrekte meren. Met deze natuurschoon is Noorwegen een prachtig land voor een rondreis met camper. In Noorwegen Mag je vrij kamperen voor maximaal 3 dagen. Daarnaast zijn er nog speciale camperplaatsen en campings waar je kunt overnachten.

De beste reistijd voor Noorwegen

Juni, juli en augustus zijn de beste maanden om naar Noorwegen te reizen vanwege de warme temperaturen en langere dagen. De meest warme maand van Noorwegen is juli met zijn schitterende middernachtzon – perfect om te wandelen, fietsen, kajakken en bessen te plukken. De prijzen voor deze activiteiten liggen hoger dan gemiddeld. De zomer tot augustus is ook de beste tijd om in de fjorden van Noorwegen te zeilen, terwijl Spitsbergen een goede plek is in de zomer wanneer de ijsberen op jacht zijn. Mei en september bieden milde temperaturen en kleurrijke landschappen vol met leven. Noorse winters kunnen streng zijn, maar kleed je gepast en je zult een prachtige ervaring tegemoet gaan. De beste tijd om Noorwegen te bezoeken voor het noorderlicht is november-februari.

De weersomstandigheden per maand

Het begin van het jaar is behoorlijk koud en donker in Noorwegen, zelfs aan de zuidwestkust van Bergen, en als je van plan bent om tussen januari en februari te reizen, kleed je dan zeker warm aan. Op cross country wegen op zoek naar het noorderlicht zal het nog kouder zijn.

Maart is de beste tijd om naar Noorwegen te reizen om het daglicht en de sneeuwval in de winterresorts te maximaliseren, en als april overgaat in mei, zie je veel wilde dieren en bloemen in de weiden.

Juni, juli en augustus hebben de warmste temperaturen en de langste daglichturen. Dit zomerseizoen is een populaire tijd om naar Noorwegen te reizen. De hogere prijzen in dit seizoen weerspiegelen dat vaak.
Na de schoolvakanties, van half september tot oktober, wordt Noorwegen iets betaalbaarder omdat het tussen zomer en winter is en veel buitenattracties hun deuren beginnen te sluiten vanwege sneeuw en harde wind.

De dagen van november zijn koud en donker en er gebeurt niet veel, behalve de opkomende sneeuwwolken en het noorderlicht, die beginnen te reageren op de omstandigheden. In december wordt het pas echt mooi als sneeuwvlokken, bevroren meren en kerstfeesten Noorwegen oplichten.

Populaire rondreizen Noorwegen

8-daagse-rondreis

8-daagse rondreis Noorwegen - Bergen en Fjorden

Deze korte maar complete roadtrip presenteert het meest schitterende deel van Noorwegen, de fjordenregio. Je ziet Hardangerfjord, Sognefjord en Aurlandsfjord, beide even indrukwekkend. Andere bezienswaardigheden zijn de stad Bergen, de toeristische stad Voss en de beroemde Flåmsbanen-spoorweg.

Te boeken bij:

dejongintra

€ 905,-

Noorwegen

noorwegen-15-daagse-rondreis

15-daagse rondreis - Weg van Noorwegen

Autorijden is een plezier op deze zeer veelzijdige rondreis door Noorwegen. Van oost naar west langs bergen, meren en historische steden. Je volgt de mooiste wegen van dit prachtige land. Van het ene luxe uitzicht naar het andere!

Te boeken bij:

€ 1346,-

Noorwegen

fjorden-tui-rondreis-fly-drive

10-daagse fly-drive - Het beste van de Fjorden

Puur natuur… dat is Noorwegen in twee woorden. Ga op ontdekkingsreis door indrukwekkende natuur. Prachtige watervallen, enorme fjorden en adembenemende uitzichten. Verken Lillehammer, gaststad van de Olympische Winterspelen van 1994. Ga na Lillehammer verder naar de Peer Gynt-regio van het Noorse sprookje.

Te boeken bij:

tui-logo

€ 1377,-

Noorwegen

Tips voor het huren van een camper in Noorwegen

Wil je een camper huren in Noorwegen? Rust, uitgestrektheid en eindeloze kustlijn maken van Noorwegen de beste toeristische bestemming. Camperverhuur in Noorwegen is erg populair. Dit komt mede door het openbare toegangsrecht hier, waardoor je buiten kunt kamperen. Met een paar belangrijke voorwaarden kun je overal overnachten met een huurcamper. Daarnaast biedt Noorwegen een ruim aanbod aan campings en caravans. Interesse in het huren van een camper in Noorwegen? Bekijk hieronder de aanbieders!

Kamperen in Noorwegen

Veel toeristen zitten met vragen over kamperen in Noorwegen. Het is geen verrassing dat kamperen nog steeds een van de meest populaire vakantiemogelijkheden is voor Nederlanders, en de ongerepte natuur van Noorwegen trekt kampeerders aan – en terecht. Zeker als je nog nooit in Noorwegen bent geweest is het voor te stellen dat het vinden van een (goede) camping best spannend is. Echte avonturiers rijden simpelweg door het land en verwachten onderweg iets tegen te komen. Maar deze avontuurlijke manier van reizen heeft ook een keerzijde: soms duurt zelfs het vinden van een camping langer dan verwacht en bestaat het risico dat de camping vol zit, zeker in het hoogseizoen. Daarom wordt er geadviseerd aan de meeste kampeerders in Noorwegen om voorbereid te zijn. Probeer voor elk gebied dat je wil bezoeken van tevoren minimaal één camping te hebben.

Wildkamperen in Noorwegen

Het idee van “eropuit gaan” zit ingebakken in de Noorse cultuur. Dit is te zien in “Allemannsretten”: het in de Noorse wet verankerde recht voor alle Noren om te gaan en staan ​​waar ze willen. Dit recht omvat ook het recht op wildkamperen, waar veel Noren van genieten. En natuurlijk is dit ook een optie voor vakantiegangers. Als je een paar regels en richtlijnen volgt, kun je je tent overal in de wildernis opzetten of je camper of caravan ’s nachts parkeren. Hiermee moet rekening worden gehouden:

  • Op elk “onontgonnen” terrein mag u maximaal 2 nachten kamperen zonder toestemming van de landeigenaar.
  • Het gaat hier alleen om open natuur, geen landbouwgrond, weilanden, jonge aanplantingen of nieuwe bossen.
  • Een verblijf van meer dan 2 dagen is toegestaan ​​in perifere gebieden die niet in de buurt van wandelpaden of toeristische attracties liggen.
  • Uw veld mag niet dichter dan 150 meter bij een in gebruik zijnd huis, hut of ander gebouw liggen.

Tegen kamperen in de natuur wordt ervan uitgegaan dat u de natuur (flora en fauna) respecteert en geen afval of andere sporen achterlaat van uw verblijf. Kamperen in Noorwegen wordt bijzonder als je het in de natuur doet. Daarom kan ik iedereen aanraden om het in ieder geval één avond te doen. Misschien niet zo extreem als de foto bovenaan dit artikel, maar gewoon op een plek die buiten de boot valt. Voor de echt fanatieke kampeerder is dit een prima manier om tegen een zeer lage prijs van vakantie te genieten.

Campings in Noorwegen

Noorse campings bieden alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie in de natuur. Naast indrukwekkende fjorden, prachtige meren en ongerept groen zijn er interessante steden met een rijke historie. Voor een actieve vakantie is het mogelijk om te peddelen, varen of fietsen in het groene landschap. In de winter is Noorwegen ook erg populair onder skiërs en langlaufers.

Handige links

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.