...

Bezienswaardigheden Noorwegen

De magische natuur van Noorwegen

In Noorwegen valt heel veel te ontdekken qua steden, dorpen en natuur. Van de moderne stad Oslo tot de hoge bergpieken in het zuiden. Tijdens een rondreis in Noorwegen met auto of camper valt er van alles te ontdekken. Maar wat zijn de plekjes en bezienswaardigheden die je echt niet mag missen. We hebben ze hieronder voor jou op een rijtje gezet.

Skudeneshavn

Op het zuidelijke puntje van Karmøy, waar vuurtorens schepen naar Skudefjorden en de Noordzee leiden, ligt het huis van de Hoge Marine, de charme en ouderwetse sfeer van Skudeneshavn. Skudeneshavn heeft een geweldige sfeer. Geniet van de rust van smalle straatjes en steegjes terwijl je geniet van verse wafels en koffie in gezellige cafés. Of geniet van een bruisend feest op festivaldagen. Je kunt er ook voor kiezen om de omgeving te verkennen door een prachtige wandelingen over stranden langs de kustlijn. 

Het idyllische Skudeneshavn is een nieuwe toevoeging aan de speciaal geselecteerde culturele omgevingen van Noorwegen die worden beschermd door de wet op het cultureel erfgoed. Deze bepaling geeft een wettelijk mandaat om de culturele omgeving te beschermen vanwege de totale waarde van het gebied. Gebaseerd op het ongelooflijke succes van de haringoogst in het begin van de 19e eeuw, groeide de stad in een verbazingwekkend tempo. In de “oude stad” zijn bijna 130 originele houten huizen en pieren aan zee bewaard gebleven. Het is fascinerend om te zien hoe de lokale ambachtslieden probeerden de glorie van het oude Rome te herscheppen in hun ornamenten en versieringen. Het Skudeneshavn Museum is een plek waar je in een authentieke setting meer te weten kunt komen over de rijke lokale geschiedenis.

Eilandhoppen in Noorwegen

Eilandreizen naar Solund, Bulandet en Værlandet is een reis naar de meest westelijke eilanden van Noorwegen. Reizen per lokale postboot brengt u dichter bij het unieke landschap en het dagelijkse leven van de eilandbewoners.

Postschip “Stjernesund” vertrekt vanuit Solund Hardbakke. De tocht begint in kalm water en gaat langs smalle stroompjes en vele mooie kleine eilandjes. De bemanning op de boot fungeert ook als gids. De tour brengt je dicht bij de wilde dieren en fauna van het gebied en je kunt een bruinvis, baardrob of Amerikaanse zeearend tegenkomen! De postbode fungeert als lokale postbode en wijst haltes toe op basis van lokale passagiers en post.

Vissersdorp Gåsvær

De eerste halte op de traditionele postroute is het idyllische vissersdorpje Gåsvær. De postboot stopt ongeveer 30 minuten en passagiers krijgen de gelegenheid om de oude handelspost te verkennen en te communiceren met de lokale gastheren. Ook is het mogelijk om een kopje koffie en een kleine versnapering te kopen.

Værlandet en Bulandet

Na Gåsvær gaat de postboot noordwaarts naar Askvoll gemeente Bulandet en Værlandet. Je bent vrij om de eilanden op eigen houtje te verkennen. Het eiland is verbonden door 6 bruggen en 5 km wegen. Het creëert een geweldige omgeving om te fietsen! We raden aan om te lunchen in een van de havencafés en de eilanden per fiets te verkennen. Deze is te huur bij het havencafé/winkel. Bezoek de uitkijkpunten, de kunstexpositie en winkel, het plaatselijke dorpsmuseum of geniet gewoon van de prachtige natuur!

Bygdoy Peninsula

Het schiereiland Bygdoy in Oslo is een buitenwijk op slechts vier kilometer ten westen van de stad Oslo en gemakkelijk bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer. Het is de thuisbasis van verschillende van de populairste attracties van Oslo en staat ook bekend om zijn vele natuurlijke ruimtes zoals stranden, parken en bossen. 

Een van de vele musea op het schiereiland Bygdoy is het Holocaust and Religious Minority Research Centre in Noorwegen, gevestigd in Villa Grande. Een ander topmuseum is het Fram Museum, waar de Fram-schepen, bekend om hun poolreizen, en de Gjøa, bekend als het eerste schip van de Noordwestelijke Passage, te zien zijn. Het Noorse Maritiem Museum (Norsk Maritimt Museum) bevindt zich ook in dit gebied. Een van Oslo’s beste plekken voor liefhebbers van scheepvaart en geschiedenis, het museum verkent de rol van vissen en andere maritieme activiteiten in het Noorse leven.

Preikestolen en Stavanger

Dit is een bezienswaardigheid die vanwege zijn veeleisende reis het meest geschikt is voor de actieve reiziger. De Preikstolen (in het Nederlands Preekstoel) is echter een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Noorwegen. Het is ook een van de meest gefotografeerde plekken van het land.

De bestemming ligt in de buurt van Stavanger en vereist een veerboot- en busrit, gevolgd door een rit van twee uur bergopwaarts. Maar wanneer je de bijna volledig vlakke klif bereikt, meer dan 600 meter boven het water, word je beloond met een ongelooflijk uitzicht op de Lysefjord. Bezoekers van de regio Stavanger zullen ook het verrassend fascinerende ‘Museum van Noorse natuurbehoud’ willen bezoeken. Dit leuke museum toont een van de belangrijkste industrieën van het land, de sardinevisserij en -productie, en is gehuisvest in een historische, originele conservenfabriek uit de Tweede Wereldoorlog. De kathedraal van Stavanger is ook een populaire attractie. Dit 12e-eeuwse gebouw heeft verschillende stijlen, waaronder een romaanse basiliek, een barokkoor en een gotisch lettertype.

 

Handige links

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.