...

Steden IJsland

Reykjavik, Húsavík en Akureyri

Meer dan 60 procent van de IJslandse bevolking woont in of rond de hoofdstad Reykjavik. Desondanks zijn er nog steeds veel interessante dorpen en steden door het hele land, vooral langs de Rondweg van het eiland. Diverse dorpen en steden worden hieronder beschreven.

Reykjavik

Reykjavik is verreweg de grootste gemeente van IJsland en tevens de hoofdstad van het land. Het hoofdstedelijk gebied heeft in totaal ongeveer 60% van de bevolking van IJsland, wat neerkomt op ongeveer 360.000 mensen.

Er zijn vijf verschillende gemeenten in de hoofdstad: Reykjavík, Kopavogur, Gardabaer, Mosfellsbaer en Hafnarfjordur. De kust van het stedelijk gebied wordt gekenmerkt door schiereilanden, baaien, zeestraten en vele kleine eilanden. Het biedt een goede natuurlijke haven, waardoor vissen een belangrijk onderdeel van de stad is. Aan de andere kant van de baai rijst de berg Esja op (91m), de hoogste berg in de omgeving van Reykjavík.

Dagtours in de Reykjavik

Natuurlijk is de stad voor veel reizigers het startpunt, of het nu gaat om een simpele dagtrip of een meerdaagse roadtrip door IJsland. Er zijn veel dingen te doen in Reykjavík, zoals walvissen spotten en daarna genieten van een geweldig avondje uit in de stad.
Er zijn ook veel leuke dagtochten die je in Reykjavik kunt maken die een dag duren en je naar veel mooie plekken in de buurt van de stad brengen.

Natuurlijk is de stad voor veel reizigers het startpunt, of het nu gaat om een ​​simpele dagtrip of een meerdaagse roadtrip door IJsland. Er zijn veel dingen te doen in Reykjavík, zoals walvissen spotten en daarna genieten van een geweldig avondje uit in de stad. 

Er zijn ook veel leuke tochten die je in Reykjavik kunt maken die een dag duren en je naar veel mooie plekken in de buurt van de stad brengen. Je kunt een Golden Circle-tour maken of een bezoek brengen aan de zuidkust, Glacier Lagoon, Blue Lagoon of Black Sand Beach. Veel toeristen overnachten in Reykjavík, maar maken dagtochten zoals deze om de omgeving te verkennen.

Attracties in Reykjavik

Er zijn veel dingen te zien in Reykjavík en het is de moeite waard om de tijd te nemen om de stad te verkennen. De binnenstad biedt veel mooie bezienswaardigheden en de stad is in veel opzichten uniek. Je zult er niet de torenhoge wolkenkrabbers van Amerika vinden of de oude smalle straatjes die door de tijd lijken te zijn vergeten en er onveranderd uitzien uit de Romeinse tijd zoals in Europa. Reykjavik heeft een historische en moderne kant. Kleine schilderachtige huizen en moderne gebouwen sieren de stad. Het is kleurrijk, modern, charmant en oud tegelijk. Vergeet dus niet je camera mee te nemen, want je zult zeker genoeg mooie fotomomenten vinden. 

We raden een bezoek aan de Hallgrimskirkja-kerk aan, die op een kleine heuvel in het centrum van Reykjavík staat. Voor de kerk is het standbeeld van de IJslandse Viking Leif Eiriksson ontdekt door Amerika. De Hallgrimskirkja-kerk is een populaire toeristenbestemming, vergeet niet de toren binnen te gaan en naar de top te gaan. Er is een geweldig uitzicht over Reykjavik.

Centrum Hallgrimskirkja
Centrum van Reykjavik
Natuur buiten de stad
Natuur buiten de stad
Uitzicht op de berg Esja
Uitzicht op de berg Esja

"Met een huurauto reden we langs de zuidkust van IJsland. Reykjavik (Golden Circle), Selfoss, Vik, Höfn en terug. In dit deel zie je prachtige landschappen met ravijnen, watervallen, warmwaterbronnen, gletsjers, gletsjermeren, rotsen en stranden. Je kunt mooie wandelingen maken. Er is ook een vliegtuigwrak in de buurt van Viki waar je naartoe kunt lopen. De weg is prima, zolang je er niet te ver van afdwaalt heb je geen 4 wheel drive nodig."

Húsavík

Húsavík maakt deel uit van Noord-IJsland en heeft ongeveer 2.000 inwoners. Wetenschappers over de hele wereld kennen Húsavík als de walvisspotstad van IJsland, omdat hier veel walvisspottours worden georganiseerd. Als je het onderwaterleven van dichtbij wilt meemaken, kan deze stad de vervulling van je ontdekking zijn. De walvissen zijn hier behoorlijk speels en wellicht spot jij er een paar. Zeldzame soorten zoals witsnuitdolfijnen en bruinvissen zijn ook te vinden in de baai.

De historische stad

In deze historisch rijke stad vind je de Húsavíkurkirkja-kerk, een prachtig houten gebouw dat er al sinds 1907 staat. Leer meer over de maritieme geschiedenis van IJsland in het Culture and Biology Museum, met een opgezette ijsbeer en oude boten. Wie meer wil leren over de geschiedenis van IJsland kan hier terecht voor een rondleiding. Voor een nog betere ervaring kun je een professionele gids inhuren om je door de details van de stad te leiden. Er is ook een onderzoeksmuseum in de buurt waar u informatie kunt krijgen over verschillende ruimtemissies en ontdekkingen. 

De natuur ontdekken

Als je door de regio reist, kun je het Mývatn-meer verkennen, een prachtige watermassa omringd door vele kleine eilanden. Het ligt in het noorden van IJsland en is het vierde grootste meer van het land. Avonturiers vinden het geweldig om het Myvatn-meer te verkennen vanwege de esthetische schoonheid die sereniteit en vulkanisme combineert. Deze plek is een prachtige plek met kalm water en ongelooflijke uitzichten. Voor degenen die willen ontspannen, heeft dit meer een kalmerende kant, perfect om te genieten van de stilte. Houd altijd je camera bij de hand, want je weet nooit wanneer een vogel je zal belonen met een mooie pose. De natuurlijk verwarmde bronnen hier zijn perfect om in te zwemmen. Het beste van alles is dat de toegang gratis is.

de-kerk-van-husavik
De kerk van Húsavík
de-haven-van-de-stad
De haven van de stad
Mývatn-meer
Mývatn meer

Akureyri

Akureyri ligt in het noordoostelijke deel van IJsland,  een van de langste fjorden van het land, omringd door 1000-1500 meter hoge bergen. De poolcirkel ligt slechts 60 km ten noorden van Akureyri, maar het klimaat is mild, met temperaturen tot 25 °C in de zomer en  gemiddeld 0 °C in de winter. Akureyri is het tweede grootste stedelijke gebied na de hoofdstad Reykjavík, met ongeveer 19.000 inwoners. Akureyri is het zaken- en servicecentrum van Noord-IJsland. Het is ook een culturele en educatieve stad  gebouwd op een sterke basis. 

Akureyri is een populaire toeristische bestemming voor korte of lange bezoeken. De stad biedt een breed scala aan activiteiten en bezienswaardigheden, zoals belangrijke musea, ’s werelds noordelijkste botanische tuin, een van de populairste zwemplekken van IJsland, een 18-holesgolfbaan, het beste skigebied van het land, goede wandelpaden en gratis stadswandelingen. . een bus Onze klanten hebben de keuze uit veelzijdige accommodaties en een uitstekende selectie restaurants, waarvan sommige gespecialiseerd zijn in de lokale keuken. De stad is ook een goede uitvalsbasis voor veel van de mooiste natuurwonderen van IJsland, zoals watervallen, vulkanische gebieden en ravijnen, maar ook voor spannende activiteiten zoals raften, wandelen, vissen, walvissen spotten en paardrijden.

Handige links

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.