...

Camperreis IJsland

Overnachten in de IJslandse natuur

Het grote voordeel van een camper huren in IJsland is dat je optimale vrijheid hebt: je kunt gaan en staan ​​waar je wilt. Een rondreis door IJsland is prachtig en rustgevend omdat je op  je eigen tempo kunt reizen en kunt genieten van de natuur op de uitgestippelde route. Een rondreis die je niet snel zult vergeten!

De beste reistijd voor IJsland

Wist je dat je IJsland het hele jaar door kunt bezoeken? Van mei tot september is de beste tijd om een rondreis te maken met camper. Hierbij geniet je van aangename temperaturen (11-13 graden) en is het hele land goed bereikbaar. Om de drukte van toeristen te vermijden, kun je het beste reizen in mei, juni, eind augustus en begin september. Maar de lente, zomer, herfst en winter hebben ook hun eigen charme! In het voorjaar worden de dagen weer langer, het ijs smelt, de gemiddelde temperatuur ligt dan rond de 8 graden. Als je begin april reist, kun je zelfs het noorderlicht zien. Vanaf mei is het een perfecte periode om een rondreis te maken. 

De zomer is aangenaam warm, gemiddeld 13 graden, er valt weinig regen en de dagen zijn lang. In juni gaat de zon nooit onder. In de herfst is het  nog steeds de moeite waard om IJsland te bezoeken vanwege de prachtige herfstkleuren. De temperatuur zakt naar zo’n 6 graden en vanaf oktober is er ook  kans om het noorderlicht te zien. Dit is ook de tijd dat de wegen ten noorden, oosten en zuiden van de hoger gelegen gebieden alleen per vierwielaandrijving bereikbaar zijn. Het is koud in de winter, maar ondanks deze kou vind je rondom Reykjavík veel mooie natuur. De dagen zijn kort en sfeervol, en de kans om het noorderlicht te zien is uitstekend. De temperatuur is op dat moment iets boven nul. Warme kleding wordt in alle seizoenen aanbevolen. Zelfs in de zomer zijn de gletsjers koel. In mei, juni, augustus en september heb je ook nog kans om walvissen te zien en koelt het ook flink af in het water.

Populaire rondreizen IJsland

8-daagse-winterrondreis-ijsland

8-daagse winterrondreis IJsland - IJskoud het beste

In het buitenaardse IJsland vecht de ijskoude winter tegen de explosieve hitte van de aarde. Ga in een landschap vol littekens van geologisch geweld op zoek naar het noorderlicht, kijk uit op de gletsjers en verken de natuurpracht in de Golden Circle regio. 

Te boeken bij:

anwb-logo

€ 1112,-

IJsland

15-daagse-fly-and-drive-ijsland

15-daagse fly-drive IJsland

IJsland is het land van vulkanen, geisers en watervallen. Tijdens deze bijzondere rondreis ontdek je IJsland op eigen tempo en geniet je van al het moois dat dit land je te bieden heeft.

Te boeken bij:

€ 1834,-

IJsland

12-daagse-fly-drive-ijsland

12-daagse fly-drive - Het beste van IJsland

erken het beste van IJsland. Deze klassieke route in IJsland laat je uitgebreid kennismaken met dit veelzijdige land. Vanaf de ‘Ringroad’ rijd je naar highlights als Geysir, de Seljalandsfoss, het indrukwekkende Jokulsarlon gletsjermeer en het prachtige Snaefellsnes schiereiland.

Te boeken bij:

€ 2000,-

IJsland

Tips voor het huren van een camper​

De prijs van het huren van een camper in IJsland wordt berekend per dag. Er zijn  verschillende prijscategorieën per seizoen voor een verhuurder. Als je in het winterseizoen met een camper naar buiten wilt, raden we aan om  voor mei en oktober te kiezen en dan alleen een 4×4 camper. Van oktober tot mei raden we af om in IJsland te kamperen. Dit in verband met de opening van campings is het zomerseizoen de beste tijd om een ​​caravan te huren. Sommige campers in IJsland worden verhuurd met WA-verzekering (aansprakelijkheidsverzekering). Om een camper te mogen besturen in IJsland moet je minimaal 25 jaar en maximaal 75 jaar oud zijn en minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een geldig Nederlands of Belgisch rijbewijs.

Campings en wildkamperen in IJsland

Kamperen is een populaire keuze voor veel reizigers die naar IJsland reizen. Er zijn ongeveer 170 geregistreerde campings in IJsland, die meestal open zijn van begin juni tot eind augustus of half september, afhankelijk van de locatie.

Veel bezoekers komen naar IJsland om een ​​schone, pure en ongerepte omgeving te ervaren. Verantwoord kamperen stelt je in staat om in de puurste vorm van IJsland te genieten en het land vertrouwt erop dat kampeerders de natuur respecteren en de impact van hun overnachtingsplaats minimaliseren. 

De IJslandse natuurbeschermingswet bepaalt waar je in IJsland kunt kamperen als je je niet in de buurt van geregistreerde campings bevindt. In woonwijken mogen maximaal drie  tenten voor één nacht op een braakliggend terrein worden opgezet, en alleen als er geen camping in het gebied is. Als je wil kamperen op landbouwgrond of woongebied moet je toestemming hebben van de landeigenaar of een andere begunstigde voordat je de tent opzet. Dezelfde regel is van toepassing als je van plan bent om meer dan één nacht te blijven.

Campings in IJsland

Wil je rondreizen door het prachtige IJsland en overnachten op een camping met je tent of camper? IJsland heeft meer dan 200 campings verspreid over het land, dus het kan soms lastig zijn om de juiste camping te vinden. Bekijk hieronder alle aanbieders voor campings in IJsland.

Handige links

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.