...

Ferry IJsland

Met eigen auto of camper naar IJsland

Er is maar één bedrijf dat naar IJsland vaart (Smyril Line)  en er is maar één haven op het vasteland van waaruit het vertrekt; Hirtshals in Denemarken. Het ligt op ongeveer 1000 kilometer van Nederland. De reis naar IJsland duurt ongeveer tweeënhalve dag, je brengt twee of drie nachten door op de veerboot. Vind je dat een lang kruispunt? Het is mogelijk om de reis te onderbreken met een tussenstop op de Faeröer. Ik raad zeker aan om een ​​paar dagen langs deze eilanden te gaan.

De Smyril Line met auto

Stap aan boord van MS Norröna en geniet van de reis naar de eerste bestemming: de Faeröer. De eilanden rijzen op uit de Atlantische Oceaan. Een ongekend landschap wacht erop om ontdekt te worden. Geniet van ruige kliffen en groene heuvels vol schapen. De uitzichten zijn ongelooflijk mooi.
Vervolg je reis naar IJsland en ontdek het ruige land en de prachtige natuur. Overvloedige vogelsoorten, flora en fauna maken het tot een heel bijzondere bestemming.

De Smyril Line met camper

Ga op kampeervakantie naar IJsland en bepaal daar je eigen tempo en route. Ervaar de indrukwekkende natuur en bezoek gletsjers, geisers, dorpjes en de hoofdstad Reykjavík. Met een camper heb je de vrijheid om te gaan en staan ​​waar je wilt. 

Wij raden je aan vooraf te reserveren aangezien er geen onbeperkte ruimte is voor campers. In de zomer zijn de plaatsen vaak vol, dus het is belangrijk om snel een beslissing te nemen. 

Campings in IJsland zijn meestal geopend van half mei tot half september, afhankelijk van de locatie. Wil je ook de Faeröer Eilanden bezoeken, dan raden we je aan om in de zomer te reizen. Op dit moment hebben de eilanden mild weer en zijn er twee tochten per week. Let op: in het laagseizoen zijn alle campings op de Faeröer gesloten! 

Je mag gasflessen meenemen, maar dit moet wel duidelijk aangegeven worden, vb. met een sticker op de voorruit. Als je camper een koelkast heeft, kun je niet aangesloten worden. Er mogen echter alleen ingeblikte goederen naar IJsland worden gebracht!

Handige links

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.