...

Bezienswaardigheden IJsland

De prachtige plekjes van IJsland

Weinig plaatsen zijn zo fotogeniek als IJsland. Het  eiland verandert voortdurend en dit betekent dat het landschap in bijna alles ongeëvenaard is in vergelijking met de rest van de wereld. Brandende vulkanen, stomende warmwaterbronnen en woeste leegte geven vorm aan “Europa’s laatste wildernis”. Hoor het ruisen van de Gullfoss-waterval, bezoek IJsland in het klein op het schiereiland Snæfellsnes en spot walvissen in het sfeervolle Húsavík. Bewonder de mooiste bezienswaardigheden van IJsland.

Blue Lagoon

Op slechts 40 minuten rijden van Reykjavík is de beroemdste attractie te vinden, de Blue Lagoon. Hier vind je natuurlijke baden in lichtblauw water in de schaduw van de energiecentrale. Rondom deze attractie is een hele Blue Lagoon-industrie gegroeid sinds deze in 1976 populair werd bij de lokale bevolking. Het water in de ondergrondse warmwaterbronnen warmt op tot 37-39 graden celsius en is zeer gunstig voor de gezondheid en de huid.

Naast baden in een unieke omgeving is er een huidverzorgingswinkel, diverse spa’s en eten en drinken op het terrein van de Blue Lagoon. Bezoek IJsland niet zonder hier te zijn geweest. Massage met een masker met natuurlijke modder en mineralen uit een van de lagunebaden. Voor een ultiem ontspannen bezoek verblijf je in een van de twee hotels van Blue Lagoon en voeg je een dag toe aan de Retreat Spa. Het is gemakkelijk om een ​​bustour naar de Blue Lagoon van Reykjavík te boeken, maar als je wat IJslands avontuur wilt toevoegen, kun je een dagtocht boeken op een ATV die je naar de lavapaden brengt.

Wandeling in Landmannalaugar Natuurreservaat

In het zuiden van IJsland, 180 kilometer van Reykjavík, ligt Landmannalaugar National Park, een van de populairste toeristische bestemmingen van IJsland. De belangrijkste kenmerken van dit mystieke landschap zijn veelkleurige rhyolietbergen, de Hekla-vulkaan en grote lavavelden. 

Wandelen en paardrijden zijn hier populaire activiteiten, met wandelingen variërend van een paar uur tot meerdere dagen. Je kunt er van juni tot eind september terecht, daarna is de weg afgesloten. Een berghut met basisuitrusting (Landmannalaugar Hut)  biedt plaats aan 75 personen. Verwacht ruige natuur, ruige landschappen en zeer spectaculaire uitzichten.

Walvis spotten in Reykjavik

Ongeacht wanneer je van plan bent om te reizen naar IJsland, je kunt het hele jaar door walvissen spotten, hoewel de zomer de meest populaire tijd is om deze vriendelijke reuzen te zien. Tijdens deze warmere maanden worden dag- en nachttochten aangeboden, inclusief walvissen spotten onder de middernachtzon. 

Touroperators zeggen dat de kans om deze prachtige wezens te zien tussen de 80 en 95 procent ligt, afhankelijk van de tijd van het jaar. Het beste van alles is dat ze vaak in de buurt van boten verschijnen, waardoor je getuige kunt zijn van misschien wel een van de meest ontzagwekkende vertoningen van de natuur. 

Ook andere zeereizen zoals vogelspotten en eilandbezoeken zijn mogelijk in IJsland. Excursies zijn handig omdat er verschillende beschikbaar zijn en vertrekken vanuit de oude haven van Reykjavík. Stop op de terugweg voor verse kabeljauw in een van de vele kleine, rustieke restaurants in het havengebied.

Populairste bezienswaardigheden IJsland

Strokker Geisers
Op gemakkelijk 50 minuten rijden van Reykjavik is Strokkur Geysir (waarnaar alle geisers zijn genoemd) de populairste fonteingeiser van het land en beroemd over de hele wereld.
Het noorderlicht
Het noorderlicht, of Aurora Borealis, behoort tot de populairste toeristische attracties in IJsland. Het poollicht houdt verband met de zonnewind, een stroom ionen die van de zon afkomt.
De ijsgrot van Skaftafell
In het zuiden van het land ligt het Nationaal Park Vatnajökull, een land van gletsjers en prachtige ijsgrotten, die avonturiers uit de hele wereld aantrekken.
Dettifoss waterval
Dettifoss, in het noorden van het Nationaal Park Vatnajökull, is werkelijk een adembenemend voorbeeld van de rauwe kracht van de natuur. Met een diepte van 45 meter en een breedte van 100 meter zou het de krachtigste waterval van Europa zijn.
Kirkjufell berg
Ongeveer 2,5 uur rijden ten noordwesten van Reykjavik ligt het stadje Grundarfjördur, een charmant vissersdorpje centraal gelegen aan de noordkust van het schiereiland Snaefellsnes. Het stadje ligt in een schilderachtige fjord, omgeven door bergen, met de berg Kirkjufell als markant herkenningspunt.
Hallgrímskirkja
Deze opvallende kerk, een modernistisch icoon van Reykjavik, is een van de topattracties van IJsland, en als u hem ziet, begrijpt u waarom. Het is het hoogste en meest herkenbare gebouw van het land.

Handige links

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.