...

Finland rondreis met camper

Overnachten in de prachtige natuur

Findland, ook wel bekend als het land van de duizend meren. Ontdek tijdens een rondreis met camper alle natuur en prachtige steden. Met een camper is het in Finland toegestaan om in de natuur te overnachten, tenzij dit plaatselijk verboden is. In Finland is het toegestaan om één nacht op dezelfde locatie te verblijven met een tent of camper. Dit is natuurlijk ideaal voor een rondreis.

Alle streken die je tijdens een rondreis kunt ontdekken

Maak een rondreis met de camper door Finland en beleef dit prachtige land in al haar schoonheid. Het prachtige brede merengebied, de fascinerende archipel, het ruige Lapland,  verrassend gezellige kasteelstadjes en de moderne Finse keuken, waar ingrediënten uit de eigen natuur erg belangrijk zijn. Dit is slechts een kleine greep uit de vele hoogtepunten van deze unieke rondreis. In Zuid-Finland is alles binnen handbereik en  naast prachtige, levendige natuur heeft Finland veel cultuurschatten die als stille getuige wijzen op een indrukwekkende geschiedenis. Hämeenlina, Savonlinna en Helsinki presenteren prachtige monumenten uit het verleden, de Sami-cultuur wacht op u in Lapland. 

Finland is buitengewoon mooi en zeer toegankelijk voor toeristen. Als je er eenmaal bent geweest, wil je zeker nog een keer terug. Als je van wandelen, kajakken, fietsen, vissen of andere buitenactiviteiten houdt, zal Finland je verbazen; de mogelijkheden zijn bijna onbeperkt. Nationale parken staan niet alleen  bekend om hun pure natuurlijke schoonheid, maar het hele land lonkt met prachtige landschappen. De zomerdagen zijn eindeloos  en dankzij de gunstige ligging van Finland hebben de zomermaanden een heerlijk warm klimaat. De herfst is de glorie van kleuren en  de natuur en het magische noorderlicht. 

U kunt uw reis gemakkelijk uitbreiden met een bezoek aan Åland, een eilandgroep van ongeveer zesduizend eilanden tussen het vasteland van Finland en Zweden.

Populaire camperrondreizen Finland

finland-rondreis

8-daagse rondreis Escape to the Wilderness

Welkom boven de poolcirkel! Tijdens deze onvergetelijke excursiereis in het authentieke Ylläsjärvi slaap je in hotel Ylläsrinne. Een knus 3-sterren hotel, verscholen in de besneeuwde bossen.

Te boeken bij:

€ 2144,-

Finland

8-daagse-rondreis

8-daagse rondreis Adventure on the Ounaisjärvi River

Ontdek de geboorteplaats van de Sami-cultuur en geniet van een actieve week aan de Ounasjärvi rivier. Bevroren van november tot midden mei. De geschiedenis van de Sami cultuur gaat meer dan 2.000 jaar terug.

Te boeken bij:

€ 1519,-

Finland

zomerrondreis-finland

15-daagse fly drive hoogtepunten van Finland

Een heerlijke reis waarbij je alle hoogtepunten van Finland gaat beleven. Dagen doorbrengen op het meer, in de bossen en genieten in je eigen sauna in de bungalow.

Te boeken bij:

voigt-travel-logo

€ 1995,-

Finland

De route naar Finland en ferry's

Met eigen camper naar Finland is een hele tocht als je niet gebruik maakt van de ferries. Je gaat vanuit Nederland, door Duitsland, Polen, Litouwen, Letland en Estland. Hier neem je een ferry naar Helsinki en zul je je in Finland bevinden. De reis zal ongeveer 28 uur duren en zo’n 2.450 kilometer zijn. Het is veel makkelijker en relaxter om te kiezen voor een fly-drive vakantie. Hiermee vlieg je vanuit een luchthaven naar Finland toe en zul je je rondreis beginnen met een gehuurde camper. 

Ben je toch van plan om met eigen camper naar Finland te reizen? Kies dan voor de ferry die vertrekt vanaf Duitsland. De ferry vertrekt vanaf Travemünde, deze plaats in vanaf Utrecht ongeveer 5 uur rijden en de afstand is 518 kilometer. 

De kosten van een rondreis met camper

De totaalprijs van een camperreis naar Finland is afhankelijk van meerdere factoren. De kosten worden bepaald door reistijd, ophaallocatie en campertype. Daarnaast hanteren camperverhuurbedrijven vaak flexibele prijzen: zij stellen de prijs wekelijks vast op basis van vraag en aanbod. Meer gedetailleerde informatie over de kosten van de terugreis met de camper kun je vinden bij de touroperators.

Als je met eigen camper reist, is het handig om al de tijden en locaties te weten waar de veerboten vertrekken. Zo heb je nooit onverwachte problemen en ga je goed voorbereid op vakantie naar Finland!

Campings in Finland

Finland is de perfecte bestemming voor een campervakantie. Finse campings meestal erg schoon en hebben ze een ruim terrein. Ook liggen veel campings in Finland op pittoreske plekjes midden in de natuur. Sommige campings beschikken ook over sauna’s en wellnesscentra.
In tegenstelling tot veel andere Europese landen is kamperen in de natuur in Finland wel toegestaan, tenzij dit plaatselijk verboden is. Toch is het soms wel fijn om te genieten op een luxe camping!

Handige links

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.