...

Autorondreis Finland

Het paradijs voor natuurliefhebbers

Finland is een prachtig land met honderden meren, 40 nationale parken en duizenden fiets- en wandelroutes. Alle 40 nationale parken zijn voorzien van gidsen die je alles zullen vertellen over de flora en fauna van de parken. Samen met de natuur van Lapland en de magische hoofdstad Helsinki is Finland een prachtige vakantiebestemming!

Accommodaties tijdens een autorondreis

Er zijn verschillende soorten accommodatie beschikbaar tijdens een rondreis in Finland. De vakantiehuisjes bieden volop privacy en self-catering faciliteiten zoals een fornuis en vaatwasser. Vakantiewoningen zijn eengezinswoningen, geschakelde woningen of vrijstaand. Servies en kookgerei zijn beschikbaar voor het maximale aantal personen. De bedden zijn voorzien van dekens en kussens. 
Hotels bestaan uit kamers met douche en toilet en zijn op basis van ontbijt. In veel hotels is het mogelijk om halfpension (inclusief ontbijt en diner) te bestellen. Het is vaak veel goedkoper dan als je elke avond naar een restaurant gaat. Alle hotels zijn gelegen op een schilderachtige locatie of in een levendige omgeving. Als je in de kampeerhutten verblijft, heb je de vrijheid om te kamperen, maar hoef je de tent niet zelf op te zetten. Deze kampeerhutten staan meestal op campings en bieden genoeg ruimte.

Populaire rondreizen Finland

finland-rondreis

8-daagse rondreis Escape to the Wilderness

Welkom boven de poolcirkel! Tijdens deze onvergetelijke excursiereis in het authentieke Ylläsjärvi slaap je in hotel Ylläsrinne. Een knus 3-sterren hotel, verscholen in de besneeuwde bossen.

Te boeken bij:

€ 2144,-

Finland

8-daagse-rondreis

8-daagse rondreis Adventure on the Ounaisjärvi River

Ontdek de geboorteplaats van de Sami-cultuur en geniet van een actieve week aan de Ounasjärvi rivier. Bevroren van november tot midden mei. De geschiedenis van de Sami cultuur gaat meer dan 2.000 jaar terug.

Te boeken bij:

€ 1519,-

Finland

zomerrondreis-finland

15-daagse fly drive hoogtepunten van Finland

Een heerlijke reis waarbij je alle hoogtepunten van Finland gaat beleven. Dagen doorbrengen op het meer, in de bossen en genieten in je eigen sauna in de bungalow.

Te boeken bij:

voigt-travel-logo

€ 1995,-

Finland

Algmene regels verkeer Finland

Finland biedt chauffeurs een van de meest unieke en mooiste landschappen van Europa. Het wegennet is uitstekend, al zijn veel routes een indirect gevolg van de vele meren in Zuid-Finland. Reis je met een huurauto in Noord-Finland, dan is het wegennet minder compleet. Veerboten komen aan in de hoofdstad Helsinki vanuit Zweden, Duitsland en Engeland. Finland biedt chauffeurs een van de meest unieke en mooiste landschappen van Europa. Het wegennet is uitstekend, al zijn veel routes een indirect gevolg  van de vele meren in Zuid-Finland. Reis je met een huurauto in Noord-Finland, dan is het wegennet minder compleet. Veerboten  komen aan in de hoofdstad Helsinki vanuit Zweden, Duitsland en Engeland. Om een auto te huren in Finland moet je minimaal 20 jaar oud zijn (de minimumleeftijd verschilt per autoklasse) en je rijbewijs moet minimaal een jaar oud zijn. Bestuurders onder de 25 jaar moeten een extra toeslag betalen omdat zij volgens de overheid nog te weinig ervaring hebben. Het dragen van een veiligheidsgordel is verplicht voor alle passagiers en het maximale alcoholpromillage in het bloed is 0.5 promille. Kinderen onder de 1,35 meter moeten verplicht in een kinderzitje zitten.

Autoverhuur Finland

Als algemene regel geldt dat je met een huurauto wel de grens tussen Finland en Zweden of Noorwegen mag oversteken, maar niet de grens tussen Finland en Rusland. Je veel vluchten naar Finland en meer dan 25 luchthavens tot uw beschikking. Bijna elke luchthaven heeft een autoverhuurkantoor. Zoek naar rendieren op de wegen van Midden- en vooral Noord-Finland. Deze groepsdieren zijn mensen gewend en zijn dus zeker niet schuw voor mensen auto’s of campers. In Finland is het ook het hele jaar door ook overdag verplicht om gebruik te maken van de autolampen. De maximumsnelheid voor auto’s op snelwegen is 120 km/u. Op veel plaatsen steekt de provinciale weg het water over met een gratis veerpont. Als u met een huurauto verschillende eilanden per veerboot wilt bezoeken, moet je rekening houden met de reistijden van de rederijen.

Populaire activiteiten in Finland

Noorderlicht in Finland

Hoe verder je naar het noorden reist in Finland, hoe groter de kans  dat je het noorderlicht ziet. In het noorden van Finland zijn de nachten donker en  het licht helderder. Wanneer moet Finland naar  Lapland gaan om het noorderlicht te zien? De beste tijd om het noorderlicht te zien is van september tot maart. Een noorderlichtvakantie in Finland is goed te combineren met andere winteractiviteiten, zoals een huskysafari, wandelen, langlaufen en natuurlijk skiën. Dus ook als je het noorderlicht mist, kun je genieten van een unieke reis!

Winterbanden in Denemarken

Winterbanden zijn verplicht in de winter. Het gebruik van winterbanden is verplicht van 1 november tot 31 maart. bij winterse omstandigheden. Deze wettelijke eis geldt ook voor Nederlandse auto’s.

Gebruik van sneeuwkettingen

  • Toegestaan ​​- tijdelijk gebruik van sneeuwkettingen is alleen toegestaan ​​als de wegomstandigheden dit vereisen.

Handige links

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.