...

Ferries Finland

Gebruik maken van ferries tijdens een rondreis

Vanaf Utrecht is het 2400 kilometer naar Finland waarbij je ook 2 ferry’s moet nemen vanuit Duitsland en Zweden. Dit is een behoorlijke afstand en zal niet de eerste keuze zijn van toeristen. Een meer comfortabele keuze zal zijn om vanaf Travemünde de overtocht naar Helsinki te maken. Ook is het een optie om voor een fly-drive rondreis te kiezen. 

Van Nederland naar Finland

Finland ligt vrij ver van Nederland, maar je kunt Finland vrij gemakkelijk bereiken met de veerboot. Je kunt Helsinki per schip rechtstreeks vanuit Duitsland bereiken en ook vanuit Zweden en Estland worden diverse overtochten georganiseerd. De meeste mensen kiezen echter voor de boot tussen Travemünde en Helsinki.

De 3 beste ferries voor toeristen die reizen van Nederland naar Finland vertrekken vanuit Duitsland of Zweden:

  • Travemünde (Duitsland) – Helsinki (Finland)
  • Stockholm (Zweden) – Helsinki (Finland)
  • Stockholm (Zweden) – Turku (Finland)

Ferry Stockholm - Helsinki

Er zijn drie verschillende veerbootmaatschappijen om uit te kiezen op de route Stockholm-Helsinki. Vikingline, Tallink/Silja Line en St Peter Line opereren tussen deze twee Scandinavische hoofdsteden. De overtocht van Stockholm naar Helsinki duurt ongeveer 17 uur. Gelukkig beschikken alle ferries over luxe faciliteiten waar je gebruik van kunt maken. De gemiddelde prijzen voor een overtocht bedragen €188. Huisdieren zijn ook toegestaan tijdens deze overtocht, houd wel rekening met paspoorten en andere documenten.

Populaire ferry aanbieders

Handige links

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.