...

Bezienswaardigheden Finland

Noorderlicht, de Domkerk en het sneeuwkasteel

Er zijn zoveel bezienswaardigheden in Finland dat we ze voor jou op een rijtje hebben gezet. Zowel in de winter als in de zomer is er van alles te ontdekken in Finland. Geniet van alle rust en ruimte terwijl je naar het noorderlicht aan het kijken bent. Of ontdek een van de vele nationale parken van het land.

Fins Lapland

De bijzondere ervaring van reizen naar Fins Lapland is moeilijk in woorden te omschrijven. Er is iets magisch aan een uitgestrekte wildernis bedekt met een dikke laag sneeuw. Het gouden uur duurt hier geen uur, maar vaak een hele dag, omdat de zon alleen in de winter boven de horizon komt. In het verre noorden van Finland kun je genieten van een schoon leven waar je, net als de lokale bevolking, dicht bij de natuur bent. Maak een sneeuwschoenwandeling door de mysterieuze witte bossen, geniet van een kop warm bessensap terwijl je het noorderlicht bewondert, of neem na het baden een bad in de sauna. Fins Lapland is een unieke reisbestemming die alle zintuigen verfrist.

Overnachten onder het nooderlicht
Overnachten onder het noorderlicht
kerstman-lapland
Op bezoek bij de kerstman
skien-in-lapland
Skiën in Lapland

De beste reistijd voor Fins Lapland

Hoewel Lapland ook in de zomer erg mooi is, zijn de meeste mensen toch op zoek naar de ultieme winterervaring. Tijdens je vakantie in Lapland moet je ook rekening  houden met het aantal uren daglicht. In een groot deel van Lapland komt de zon in december niet boven de horizon. Vanaf januari neemt het aantal daglichturen weer toe en schijnt de zon boven de horizon. De beste reistijd voor een vakantie in Lapland is dan ook van half januari tot en met maart. De meeste sneeuw valt meestal in januari en in een typische winter blijft het tot de lente liggen. Februari is meestal de koudste maand in Lapland. In deze maand schijnt de zon tussen 9.30 en 16.00 uur.

De domkerk van Helsinki

Deze domkerk is het beroemdste gebouw in Helsinki en in heel Finland. De kerk is gebouwd in het jaar 1852 en is een Lutherse kerk. Het kerkgebouw is gebouwd in neoklassieke stijl, wit domineert de buitenkant en groene koepels met gouden versieringen maken het gebouw uniek. Op zonnige dagen steekt het gebouw prachtig af tegen de blauwe lucht.
De mis wordt gevierd in de kerk in het weekend en op feestdagen. Buiten de diensten is de kathedraal open voor het publiek. Jaarlijks bezoeken zo’n vierhonderdduizend toeristen de kerk. Ook het uitzicht vanaf het terras rondom de kerk is erg indrukwekkend. Je hebt een mooi uitzicht op Senatintor, evenals een deel van het centrum van Helsinki.

Het Kemi sneeuwkasteel

Sinds 1996 bouwen ze in Finland elke winter een ongelooflijk kasteel, waarbij ze alleen sneeuw en ijs uit het zeewater van de Botnische Golf gebruiken. Het Kemi-sneeuwkasteel in Pohjan Bay is een grote trots en een ware tentoonstelling van het architecturale sneeuwwerk gemaakt door lokale bewoners. Verblijven in het SnowHotel met prachtig ingerichte sneeuwkamers is een waar avontuur. Het sneeuwkasteel gaat in januari open.
Kemi ligt op slechts 90 minuten ten zuiden van de poolcirkel en wordt vaak de parel van de noordelijke regio van Finland genoemd, met prachtige houten gebouwen en goede reisverbindingen per vliegtuig, auto en trein.

Handige links

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.