...

Denemarken vakantie tips

Tips voor tijdens de rondreis in Denemarken

Er is zoveel te doen in Denemarken dat je niet alles tijdens een rondreis kunt ervaren. Toch geven wij je een aantal tips die je kunnen helpen om alles uit je vakantie te halen. We geven je inspiratie, prachtige routes en tips als je met kinderen naar Denemarken reist. Het land biedt immers voor iedere leeftijd genoeg leuke activiteiten! 

Ontdek de prachtige natuur

Denen houden van hun natuur en laten die zoveel mogelijk los. Dit leidt tot unieke natuurverschijnselen, waardoor het een populaire wandel- en fietsbestemming is voor natuurliefhebbers. Hoewel Denemarken vlakker is dan de meeste andere landen, zijn er maar liefst 185 officiële wandelroutes om uit te kiezen. Langs deze prachtige paden kunnen wandelaars genieten van mooie uitzichten, glinsterende bossen en prachtige kliffen.

Møns Klint

Møns Klint is een geweldige plek voor alle natuurliefhebbers. De rots stijgt 128 meter boven de zeespiegel en de kust is ongeveer 7 kilometer lang. Het zien van de rots is een bewijs van de enorme natuurkrachten die Denemarken hebben gecreëerd. De natuur is hier uniek en je vindt hier zowel planten als dieren die nergens anders in Denemarken te vinden zijn. Het hoge calciumgehalte van de bodem is te danken aan het feit dat er ongeveer 20 soorten wilde orchideeën in het gebied leven. De steen is zeer dynamisch en wordt beïnvloed door zowel weer als wind, waardoor hij ook constant aan het afbrokkelen is. Deze ontbinding geeft het water voor de rots zijn karakteristieke blauwgroene kleur en bevat ook fascinerende fossielen uit het verleden van de natuur.

Het afbrokkelen van de rots komt het meest voor in de winter en het voorjaar. Zowel los kalk als grote hoeveelheden regenwater veroorzaken aardverschuivingen die klei, slib en kalk de zee in sturen. Het kan elk jaar in kleinere hoeveelheden worden ervaren en soms zijn er grotere lawines. 

mons-klint-denemarken
mons-klint-vanuit-water
fietsen-mons-klint-denemarken

Rold Skov

Met zijn 8.000 hectare biedt Rold Skov veel verschillende ervaringen en eindeloze mogelijkheden. Wandelen in het grote bos, mountainbiken, paardrijden, zwemmen in een van de vele bosmeren of skiën – Rold Skov heeft het allemaal.
De rivieren trekken vissers aan en er zijn veel primitieve kampen rond het bos. Campings, pensions en viersterrenhotels zijn goede opties als je de regio wilt verkennen. Toen de spoorlijn in 1869 het gebied bereikte, verrezen steden als Skørping en Arden en stopten de treinen midden in een groot bos. De halte bestaat niet meer, maar er is nog steeds het gezellige restaurant Mosskovpavillionen, de perfecte plek om je batterijen op te laden in het prachtige bos.

Lille Vildmose

Lille Vildmose is het grootste beschermde natuurgebied van Denemarken met een oppervlakte van ruim 7.600 hectare. Aan de rand van het Kattegat en ten zuiden van de Limfjord kunt u de regio Vildmos te voet, met de fiets, met de camper en met de auto verkennen. In de bossen leven enkele van de grootste edelhertenpopulaties van Denemarken. Er zijn ongeveer 150 diersoorten in Høstemark Skov en ongeveer 400 in Tofte Skov. De oudste en grootste wilde zwijnenpopulatie van Denemarken, ongeveer 150 jaar oud, leeft ook in Tofte Skov en de nabijgelegen veengebieden. 
Het landschap van Lille Vildemose is zeer gevarieerd, met open heidevelden, meren, moerassen. Deze natuur wordt bewoond door paarden edelherten, wilde zwijnen en andere dieren. Misschien is dit ook wel de eerste keer in je leven dat je de zeearend ziet zweven. De Deense zeearend leeft namelijk in de regio Vildmose.

Handige links

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.