...

Steden Denemarken

Kopenhagen, Aarhus, Odensee

Met al die mooie natuur kunnen de steden uiteraard niet ontbreken. In totaal wonen er ongeveer 5,8 miljoen mensen in Denemarken. De meeste mensen wonen in de hoofdstap Kopenhagen waar je gezellige stedentripjes of dagtripjes kunt maken. Met de rijke historie van Denemarken is er in elke stad wel iets unieks.

De grootste en mooiste steden van Denemarken

Ontdek Denemarken, het land met prachtige geschiedenis, waar het oude het nieuwe ontmoet. Een plek waar je kunt genieten van muziek, kunst en architectuur. Een plek om te ontsnappen en waar dingen tot leven komen. Waar iedereen in één dag verleden, heden en  toekomst kan zien. Ontdek waar locals de wereld ontmoeten en waar alles toegankelijk en verbonden is. Een plek waar de gelukkigste mensen geloven dat  kwaliteit van  leven voortkomt uit plezier, reflectie en gemeenschap.

Kopenhagen

Ontdek de hoogtepunten van het bruisende Kopenhagen tijdens een stadstour. Ervaar het welzijn in de kronkelende straatjes van de oude stad. Bezoek prachtige koninklijke paleizen, fotografeer de kleurrijke huizen van Nyhavn en ontdek architecturale gebouwen en leuke gezins attracties. Spring op de fiets of maak een mooie wandeling door de stad. En natuurlijk is smørrebrød ook heerlijk. Pak een boot, kies een van de fietspaden van Kopenhagen of loop naar de beroemdste attracties van Kopenhagen, zoals De Kleine Zeemeermin en alle andere attracties.

de-stad-kopenhagen
De stad Kopenhagen
the-kings-garden-kopenhagen
The King's Garden
nyhaven-denemarken
Huizen in Nyhaven

Nyhavn

Kleurrijk en opwindend, Nyhavn is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Kopenhagen en een van de favoriete plekken van de lokale bevolking om op een warme dag een koud biertje te pakken. De gebouwen van Nyhavn zijn niet de enige kleurrijke gebouwen in het gebied – de geschiedenis is ook kleurrijk. Het was oorspronkelijk een handelshaven waar schepen van over de hele wereld aanmeerden, maar het zat vol met zeilers die pubs, biertuinen en uitgaansgelegenheden bezochten.
Tegenwoordig zijn de prachtige oude huizen gerenoveerd en wordt de oude haven gedomineerd door restaurants. Terwijl je langs het kanaal slentert, word je begroet door de geluiden van jazz en de bezienswaardigheden van geplaveide cafés. Ook ontmoet je mensen die genieten van de ontspannen sfeer en het heerlijke eten. Je bent nooit ver verwijderd van de maritieme geschiedenis van het gebied, met rondvaartboten en city tours die je vanaf hier naar de andere waterwegen van de stad brengen.

Christiana, de kleurrijke vrijstad

In 1971 werd een verlaten militaire basis in het Christianshavn-district van Kopenhagen ingenomen door indringers. Ze voerden aan dat de regio een vrije stad zou moeten zijn, vrij van btw en onderworpen aan zijn eigen wetten. Nieuwe bewoners vestigden zich in dit alternatieve deel van Kopenhagen  en het sociale experiment van sommige vrijdenkers is nu een vast onderdeel van de stad geworden.
Een bezoek aan Christina is een echte ervaring. De omgeving heeft verschillende hutten en huizen, kleurrijke muurschilderingen (street art) en opvallende sculpturen. Maak ook kennis met “Green George” – een creatie van de Deense kunstenaar Thomas Dambo, gemaakt van restjes en gerecyclede materialen. Als bezoeker ben je altijd welkom om door de buurt te wandelen en te genieten van lekker eten en drinken in de levendige cafés en restaurants. ’s Avonds kun je dansen in een van de discotheken of genieten van livemuziek. In de zomer naar Christiania? Neem deel aan een van de talloze buitenactiviteiten of maak een ontspannen wandeling langs het meer dat grenst aan Christiania. Maak tijdens de zomermaanden een georganiseerde tour met een local en verken dit unieke deel van Kopenhagen.

"Als er een land is die ik het meest vind lijken op Nederland, vind ik dat dat Denemarken is. De culturen komen deels overeen en ook lijken de Denen op de Nederlanders kijkend naar uiterlijk. Denemarken heeft naast wat heuvels ook platte grasvelden met grazende koeien. Je zult daarom snel fietsers en wandelaars tegenkomen. Kopenhagen is de grootste toeristische trekpleister en is zeker een aanrader! Ben je met jonge kinderen op zomervakantie bij Billund in de buurt? Neem dan zeker een kijkje bij Legoland. Ohja en vergeet geen vis te eten!"

Århus

Geniet van culinaire hoogtepunten, de mooiste musea en verrassende fotomomenten tijdens een stadstour door Århus (ook wel Århus genoemd). In plaats van te vragen “Waarom?”, vragen  Denen vaak “Waarom niet?” Deze manier van denken is overal in Aarhus te zien. IJsbergen als uitgangspunt voor architectuur, een regenboog en een eindeloze brug die nergens toe leidt? Waarom niet… Als u op zoek bent naar een belangrijke reis, waarom kiest u dan niet voor Aarhus?

het-oude-museum-arhus
De oude binnenstad van Århus​
the-infinite-bridge
The Infinite Bridge
greenhouses-botanical-garden
Greenhouses Botanical Garden

Kunst en architectuur in Aarhus

Als u geïnteresseerd bent in kunst en architectuur, biedt Aarhus u vele redenen om de stad te bezoeken. Er zijn prachtige ambachtsateliers, waar je in open ateliers kunt zien hoe meester kunstenaars leven in glas blazen of beeldjes van klei maken.  
U kunt ook een bezoek brengen aan de vele galerijen, tentoonstellingen en kunstmusea  om zelf de kunst en ambachten te zien die gedijen in dit rijke en zacht glooiende landschap. In het hart van Aarhus vindt u de beste kunstbestemming in Aarhus  – ARoS Aarhus Art Museum. Het museum biedt een unieke ervaring als je  de stad vanuit zijn eigen regenboogpanorama bekijkt.

Odensee

Er was eens een kleine Deense stad waar de beroemdste sprookjesschrijver ter wereld werd geboren. Ja, de heer Hans Christian Andersen komt uit de stad Odensee in Denemarken, met zijn karakteristieke oude straten, inspirerende musea en sterke fietscultuur. Kom Odensee verkennen en ontdek deze prachtige stad.

Het huis van Hans Christian Andersen

Hans Christian Andersen werd in 1805 geboren in een klein geel huis aan een geplaveide straat in het centrum van Odensee. Tegenwoordig is het een van de oudste dichtersmusea ter wereld en een geweldige plek om een ​​Hans Christian Andersen-tour te beginnen in de oudste en mooiste gebieden van Odensee. Maak een foto naast het standbeeld van Hans Christian Andersen in de Sprookjestuin of de prachtige 12 meter hoge muurschildering van zijn gezicht in Bangs Boder. Vervolg je reis door te wandelen door Munkemos Park, waar je sculpturen uit zijn sprookjes kunt vinden, waaronder De kleine zeemeermin en de zingende zwaan.

odensee-denemarken

Handige links

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.