...

Camper rondreis Denemarken

Met de camper Denemarken ontdekken

Denemarken ligt 754 kilometer van Utrecht af. Het is dus mogelijk om met uw eigen camper een rondreis in Denemarken te maken. Tijdens zo’n rondreis kun je in 1 á 2 weken het hele land ontdekken! Maak eindeloze wandelingen over de stranden of bezoek een van de bruisende steden. Denemarken beschikt over genoeg campings waar je kunt overnachten met de camper. Let op: In Denemarken is het niet toegestaan om in het wild te kamperen!

De beste reistijd voor een camperrondreis door Denemarken

Omgeven door de zee heeft Denemarken een vrij mild klimaat. De winters zijn vaak kouder dan in Nederland en de zomers zijn meestal niet erg heet. De beste tijd voor een campervakantie in Denemarken is van april tot oktober. Houd er rekening mee dat dit nogal een regenachtig land is. Gelukkig heb je een camper en kun je gemakkelijk rijden om dit prachtige land te ontdekken. 

In oktober, november, december, eind maart en de hele maand april is het minder geschikt om een camperrondreis te maken door Denemarken. Omdat de temperaturen in deze maanden nog vrij laag kunnen zijn, zijn dit niet erg geschikte maanden om naar Denemarken te reizen. Maakt deze kou je niets uit en wil je toch graag een rondreis door Denemarken maken? Doe dit dan in december, want dit is zeker de gezelligste maand in Denemarken!

Populaire camperrondreizen Denemarken

8-daagse rondreis idyllisch Denemarken

Denemarken bestaat uit glooiende landschappen met gezellige dorpjes en prachtige vakwerkhuizen. Dit is het land waar ‘hygge’ is ontstaan.

Te boeken bij:

tui-logo

€ 723,-

Denemarken

De route naar Denemarken en ferry's

Met de camper naar Denemarken reizen is eenvoudig. Als je vanaf Utrecht door Noord-Duitsland rijdt, duurt de rit grofweg 8 uur. De snelste route gaat via Hamburg en Lübeck. De hoofdstad van Denemarken is Kopenhagen, hier komen veel rondreizen langs en de stad is zeker een tussenstop waard.

Het is ook mogelijk om met een ferry te reizen tussen Puttgarden in Duitsland en Rødby in Denemarken. De veerdienst wordt verzorgd door Scandlines. Het schip vertrekt elk half uur, de overtocht naar Denemarken duurt ongeveer 3 kwartier. Via deze link kun je alvast online tickets bestellen voor de ferry.

De kosten van een rondreis met camper

De totaalprijs van een camperreis naar Denemarken is afhankelijk van meerdere factoren. De duur van de reis, de periode waarin je reist, het ophaalpunt en het type camper zijn bepalend voor de kosten. Daarnaast hanteren camperverhuurbedrijven vaak flexibele prijzen: zij stellen de prijs wekelijks vast op basis van vraag en aanbod. Bekijk voor informatie over de kosten van een rondreis met camper de reisaanbieders.

Als je met eigen camper de roadtrip maakt is het handig om alvast de tijden en plaatsen te bekijken vanaf waar de ferry’s varen. Zo kom je nooit voor onverwachte problemen te staan en ga je goed voorbereid op vakantie!

Campings in Denemarken

Denemarken is de perfecte bestemming voor een kampeervakantie met camper. Ten eerste is het land relatief dichtbij, zo’n 900 kilometer van Amsterdam. Daarnaast zijn Deense campings meestal erg schoon en hebben ze een ruim terrein. Tot slot liggen veel campings in Denemarken  op pittoreske plekjes midden in de natuur.
Net als in veel andere Europese landen is kamperen in de natuur in Denemarken niet toegestaan. Word je met je camper betrapt op een idyllisch strand of ergens anders in de natuur, dan kun je een boete verwachten van 5 á 500 euro.

Handige links

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.