...

Autorondreis Denemarken

Met de auto Denemarken ontdekken

Rij over rustige en brede wegen waar je een zeer afwisselend land zult ervaren. Ontdek de gezellige steden zoals Kopenhagen en Allborg. Ook kom je langs de diverse kust van Denemarken. Hier vind je lange zandstranden met eindeloze duinen. Tijdens een rondreis met kinderen in Denemarken kan LEGOLAND® Billund niet ontbreken!

De route en ferry's

Met de auto naar Denemarken reizen is eenvoudig. Als je vanaf Utrecht door Noord-Duitsland rijdt, duurt de rit grofweg 8 uur. De snelste route gaat via Hamburg en Lübeck. De hoofdstad van Denemarken is Kopenhagen, hier komen veel rondreizen langs en de stad is zeker een tussenstop waard.

Het is ook mogelijk om met een ferry te reizen tussen Puttgarden in Duitsland en Rødby in Denemarken. De veerdienst wordt verzorgd door Scandlines. Het schip vertrekt elk half uur, de overtocht naar Denemarken duurt ongeveer 3 kwartier. Via deze link kun je alvast online tickets bestellen voor de ferry.

Populaire rondreizen Denemarken

8-daagse rondreis idyllisch Denemarken

Denemarken bestaat uit glooiende landschappen met gezellige dorpjes en prachtige vakwerkhuizen. Dit is het land waar ‘hygge’ is ontstaan.

Te boeken bij:

tui-logo

€ 723,-

Denemarken

Verkeersregels en tanken

Er zijn veel benzinestations in verschillende regio’s en steden van Denemarken die naast diesel en premium benzine ook loodvrije benzine (Blyfri) aanbieden. De meeste benzinestations zijn open vanaf 07.00 uur en sluiten om ongeveer 21.00 uur. ‘s Nachts kun je gebruik maken van de onbemande pompen die bij de meeste tankstations 24/7 aanstaan. LPG is niet zo breed verkrijgbaar als in Nederland en België! LPG is helemaal niet beschikbaar op snelwegen, maar wel daarbuiten.

De maximumsnelheid op de Deense snelwegen is 130 of 110 kilometer per uur. De maximumsnelheid op hoofdwegen is 80 of 90 kilometer per uur. In woonwijken en de bebouwde kom is de maximumsnelheid 50 kilometer per uur. Veel steden hebben camera’s langs de wegen hangen om de snelheid in de gaten te houden. Chauffeurs moeten 24 uur per dag met hun lichten aan rijden.

Zowel de bestuurder als alle passagiers moeten veiligheidsgordels dragen. Rijden met een mobiele telefoon is in Denemarken verboden. De telefoon kan in handsfree modus worden gebruikt, maar het gebruik van een hoofdtelefoon is niet inbegrepen in de handsfree modus.

De auto moet zijn voorzien van een rode gevarendriehoek, zodat deze bij pech of een ongeval kan worden gebruikt. Neem ook een set reservelampen, een brandblusser en een EHBO-doos mee. Een veiligheidsvest met reflecterend hesje is ook aan te raden als je de auto moet verlaten bij een ongeval of calamiteit, al is het niet verplicht.

Populaire activiteiten in Denemarken

Tolwegen in Denemarken

Er zijn weinig tolwegen in Denemarken. Op sommige bruggen wordt nog wel tol geheven, dit zijn de Grote Belbrug, de Oresundbrug (de verbinding tussen Denemarken en Zweden) en de Kroonprinses Mary-brug.

Afgezien van de Kroonprinses Mary Bridge kun je altijd contant betalen, ook in euro’s. Daarnaast kun je overal betalen met creditcard en bekende bankpassen zoals Rabobank en ING. Tijdens de rondreis kun je ook EasyGo gebruiken. Met dit systeem kun je gemakkelijk betalen voor tolwegen, bruggen en andere zaken in Denemarken, Zweden en Noorwegen. Het is ook mogelijk om met EasyGo te betalen voor veerdiensten tussen Duitsland en Denemarken. Hierbij krijg je een sticker die je aan de binnenkant van je voorruit moet plakken.

Winterbanden in Denemarken

  • Worden aanbevolen bij winterse omstandigheden. Het gebruik van winterbanden is niet verplicht, maar aanbevolen in winterse omstandigheden.
  • Let op: rijden met winterbanden in winterse omstandigheden is verplicht in Duitsland.

Gebruik van sneeuwkettingen

  • Toegestaan ​​- Het gebruik van sneeuwkettingen is toegestaan ​​zolang deze het wegdek niet beschadigen.

Handige links

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.