...

Bezienswaardigheden Denemarken

Alle bijzondere plekjes op een rij

Denemarken is een redelijk populair land onder de Nederlanders. Dit dankt Denemarken aan de rust, ruimte en prachtige steden en dorpjes. Op elke plek ontdek je wel weer iets nieuws. Vooral in de grote steden zoals Kopenhagen zul je veel bezienswaardigheden tegenkomen. Bekijk hieronder alle plekjes die je niet kunt missen tijdens een rondreis in Denemarken.

Tivoli

Tivoli is een bezienswaardigheid voor jong en oud en zo magisch dat het Hans Christian Andersen en Walt Disney inspireerde. Of je nu naar de tuin komt, naar muziek luistert of paardrijdt, je zult een geweldige tijd hebben. Tivoli Gardens werd opgericht in 1834 en is een nationale schat en een internationale attractie geworden. De sprookjesschrijver Hans Christian Andersen bezocht vele malen, evenals Walt Disney, die hier zelfs inspiratie opdeed voor zijn Disney World. Toen de tuin werd aangelegd, lag deze buiten de stadsgrachten, maar tegenwoordig ligt hij pal naast het centraal station en op loopafstand van het stadhuis. Het geheim van Tivoli is dat er voor ieder wat wils is. Het landschap is prachtig met exotische architectuur, historische gebouwen en weelderige tuinen. ‘S Nachts creëren duizenden kleurrijke lichten een fantastische sfeer die volledig uniek is. Het heeft eigenaardigheden, charmes en details om te ontdekken – misschien zie je kleine foto’s of pauwen die vrij rondlopen in de tuinen.

De kleine Zeemeermin

Het standbeeld van de Kleine Zeemeermin in Kopenhagen is wereldberoemd, ze is eigenlijk het gezicht van de stad. Je vindt het standbeeld zittend op een rots in de haven en kijkt uit over zee. “Den Lille havfrue” is een beroemd sprookje van de Deense auteur Hans Christian Andersen, en dit beeld staat sinds 23 augustus 1913 in Kopenhagen. Het werd hier geplaatst door Carl Jacobsen, het hoofd van de Carlsberg-brouwerijen. Het is een goede Deense gewoonte om het oude beeld van Denemarken te gebruiken bij het opzetten van maatschappelijke vraagstukken. Iemand stopte ooit de Kleine Zeemeermin in een boerka of besmeurde het standbeeld met verf. Hij werd ook meerdere keren vernield, meestal in  het kader van het verspreiden van een politieke en sociale boodschap. Helaas is het beeld ook steeds vaker het doelwit van regelmatig vandalisme.

LEGOLAND®

LEGOLAND® Denemarken in Billund is het bekendste pretpark van Europa. Er is zoveel plezier, snelheid en actie te beleven. Hier vind je alle informatie over  LEGOLAND® themapark, attracties,  LEGOLAND® Billund Resort, het superleuke LEGO® huis en onze aanbevelingen voor het beste LEGOLAND® hotel en verblijfplaatsen rondom LEGOLAND.

Populairste bezienswaardigheden Denemarken

Aros kunstmuseum
ARoS is een van de grootste kunstmusea in Noord-Europa. En elk jaar heeft ARoS ongeveer een miljoen bezoekers, waardoor het het meest bezochte kunstmuseum in Scandinavië is.
Jachthuis van de koning
Op de top van een heuvel met uitzicht op de Øresund vindt u het jachtslot van de koningen, gelegen in een op de UNESCO-lijst opgenomen jachtlandschap in Dyrehaven.
Louisiana Museum
De natuur ontdekken - met de avontuurlijke wandelroutes van de Eggalm kunnen zelfs de kleinste bergliefhebbers enthousiast worden over wandelen.
Hvide Sande
Hvide Sande ligt aan de westkust van Jutland tussen de Noordzee en de Ringkøbing Fjord. Dit gebied is omgeven door uitgestrekte kustweiden en kustmeren, die een uniek stukje natuur vormen.
Sommerland in Djursland
Djurs Sommerland Djursland (regio Århus) is het grootste attractiepark van Scandinavië en hier vind je de langste achtbanen van Denemarken. Durf jij de wildste attracties van Djurs Sommerland aan?
Nationaal Park de Waddenzee
De Deense Waddenzee staat bekend om zijn sterke getijden. De zeespiegel varieert hier tot 1,80 meter, waardoor sommige delen van de kust soms helemaal droog staan ​​en soms onder water staan.

Handige links

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.